TV der bevæger dig

Billund er bedst til vækst

Billund er den kommune, der har den største koncentration af vækstvirksomheder i forhold til indbyggertal. Det viser en ny undersøgelse, der har undersøgt kommunernes vækstmiljø.

Revisions- og rådgivningsvirksomheden EY, har taget temperaturen på det lokale vækstmiljø i landets 98 kommuner. Det gør de blandt andet ved at måle, hvilke kommuner der har den største koncentration af vækstvirksomheder i forhold til indbyggertallet.

EY definerer en vækstvirksomhed som en virksomhed med over tyve ansatte og med en solid økonomisk vækst. I 2012 identificerede EY omkring 1.200 af den type virksomheder i Danmark. Og i Billund er der altså en stor koncentration af de virksomheder. Og det er ikke kun godt for Billund, det er godt for hele landet.

- Vækstvirksomhederne er med til at skabe grundlaget for morgendagens velfærd. De skaber vækst og arbejdspladser og er derigennem med til at bygge og udvikle samfundet, siger Carsten Collin, direktør for EY Entrepreneur Of The Year

Kommunernes egen fortjeneste

Undersøgelsen giver et overblik over, i hvilke regioner og kommuner hvor de danske vækstvirksomheder fordeler sig. Ifølge Dansk Erhverv er det ikke tilfældigt, hvordan kommunerne klarer sig.

- Der er stor forskel på, hvor højt kommunerne prioriterer deres erhvervsstrategi. Det er ikke kun et spørgsmål om grundskyld og en smilende person i kommunens serviceskranke. Det handler også om at sikre smidige og ubureaukratiske procedurer, god infrastruktur, boligmuligheder og fleksibilitet i forhold til for eksempel institutionernes åbningstider, siger Søren Friis Larsen, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Udover Billund så ligger også Ikast-Brande, Varde, Kolding, Vejen og Esbjerg i top tyve over kommuner med flest vækstvirksomheder.