TV der bevæger dig

Billund jubler over dagens flyaftale

Folketinget afsætter 259 millioner kroner til flybranchen, som er hårdt ramt af coronakrisen. 

Lufthavnsdirektør i Billund, Jan Hessellund. Arkiv. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

I Billund Lufthavn klapper direktør Jan Hessellund af den aftale om at understøtte luftfarten, som politikerne på  Christiansborg indgik torsdag først på eftermidagen.

- Jeg glæder mig. Dette er en investeringspakke, som understøtter både vore indenrigsruter til København og Rønne, men der er også afsat 90 millioner, så vi kan sænke den pris med 25 procent, som de internationale luftfartsselskaber skal betale for at bruge Billund Lufthavn.

Jeg er glad.

Jan Hessellund, direktør, Billund Lufthavn

- Desuden er der afsat ni millioner kroner til en markedsføringspulje, som handler om at tiltrække nye flyruter til Vestdanmark, så jeg er glad, siger Jan Hessellund. 

Godt halvdelen af de 260 millioner kroner skal støtte indenrigsruterne, så der året ud er et fuldt netværk af indenrigsruter.

For tidligt at klappe

Hos flyselskabet DAT i Vamdrup tør stifter og ejer Jesper Rungholm endnu ikke klappe i sine hænder.

- Jeg kan se, der er sat et pænt beløb af til indenrigsflyvningen, men hvordan pengene praktisk skal fordeles, kan jeg endnu ikke gennemskue i de papirer, jeg har set. Jeg forventer, vi får glæde af støtten, men endnu tør jeg ikke klappe.

DAT, Danish Air Transport, har hovedsæde i Vamdrup. Foto: DAT

DAT  flyver adskillige indenrigsruter blandt andet fra Billund til Bornholm og Kastrup og også udenrigs fra Esbjerg til Aberdeen i Skotland og Stavanger i Norge. 
- Nogle af vore ruter blev helt lukket på grund af corona, og på adskillige af vore indenrigsruter har vi behov for ekstra indtægt pr. flyvning. 

Aftalen på Christiansborg blev indgået mellem regeringen, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Det Radikale Venstre.

Mest sete på tvsyd.dk