Billund Lufthavn risikerer at miste halvdelen af Ryanair-trafik

Hvis Ryanair gør alvor af truslen om at lukke basen i Billund Airport, risikerer lufthavnen at miste halvdelen af selskabets 14 ruter. Og det bekymrer lufthavnens direktør.

Ryanair truer med at lukke sin base i Billund fra midnat fredag, hvis fagbevægelsen ikke trækker strejkevarselet tilbage. Og det kan betyde, at op mod halvdelen af selskabets 14 ruter forsvinder fra Billund.

Hvad det betyder for Billund Airport, er endnu svært at spå om. Men direktør Kjeld Zacho Jørgensen siger til TV SYD, at nye selskaber ikke bare står på spring til at betjene ruterne ud af lufthavnen.

- Vi har stadig ruter, som er ubetjente efter, at Cimber/Sterling gik konkurs for mere end tre år siden. Det tager tid at få nye selskaber ind, siger han.

Ryanair sender årligt knap 600.000 gæster ud af Billund Airport, hvilket svarer til ca. 20 pct. af lufthavnens samlede passagertal. Hvor mange passagerer, lufthavnen vil miste i tilfælde af Ryanairs lukning, kommer ifølge Zacho Jørgensen helt an på, hvilke ruter, der lukkes.

Billund Airport råder i dag over i alt 95 ruter.