Billund skiller sig ud med jobvækst

Gennem de seneste fire år er Billund, som den eneste jyske kommune gået frem i antal beskæftigede. Det viser en analyse fra Ugebrevet A4.

Siden 2009 har Danmark mistet 157.608 job. Men det er ikke i alle kommuner, at jobmarkedet kører i bakgear. I otte kommuner er der kommet flere job i løbet af krisen, men kun én af dem ligger uden for hovedstads-området ? og det er Billund.

Her går det ifølge Morten Karlsbjerg, erhvervsdirektør i Billund Erhvervsfremme, "exceptionelt godt". Lego gør Billund Kommune unik, skriver Ugebrevet A4.

Gennem de seneste fire år er Billund, som den eneste jyske kommune gået frem i antal beskæftigede. Siden 2009 har 3,8 procent flere personer fået et job i kommunen midt på den jyske hede.

- Når det går godt for en stor virksomhed som Lego i en lille kommune, har det en afsmittende effekt på resten af erhvervslivet i kommunen, siger Morten Karlsbjerg.

Ud over Lego er der også fremdrift hos blandt andet medicinalvirksomheden DuPont Nutrition i Grindsted, som har positiv indvirkning på jobmarkedet, fortæller erhvervsdirektøren.

Analysen er lavet af Ugebrevet A4 på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, og netop det forhold at al øvrig vækst er sket omkring hovedstadsområdet får professor Bent Greve, som forsker i arbejdsmarkedet på Roskilde Universitet, til at kalde udviklingen en ?skævvridning?.

- Det illustrerer den udvikling, der har været gennem de seneste fem til ti år. Danmark er ved at blive trukket mere beskæftigelsesmæssigt og økonomisk skævt end tidligere.

Se mere om Ugebrevet A4s analyse her