Billund Trav formentlig reddet

Efter længe at have haft kniven for struben, ser Billund Trav nu ud til at være reddet.

Efter at repræsentanter fra trav- og galopsporten fredag mødtes med kulturminister Bertel Haarder (V), er der fornyet optimisme blandt hestefolket. Det ser nemlig ud til, at der kan blive indgået en aftale, som giver hestesporten lov til selv at stå for spil på heste - en indtægt, der lige nu ligger hos Danske Spil.

- Jeg synes, at vi havde et fortrinligt møde med Bertel Haarder, som gav os modet igen. Vi har nu troen på, at tingene kan lade sig gøre, siger Leif Skov, der er bestyrelsesmedlem for både Billund Trav og Dansk Hestevæddeløb, til TV SYD.

Den nye aftale skal ske som en kompensation for de besparelser på 30 millioner kroner, som Folketinget har påført hestesporten.

- Det er tvingende nødvendigt, at vi får lov til at overtage spilrettighederne. Vi vil komme til at afvikle sporten, hvis det her ikke bliver en løsning, siger Leif Skov.

Hvis hestesporten selv kan få lov til at indkassere spil-indtægterne, vil det gøre en enorm forskel for de lukningstruede travbaner, siger Leif Skov:

- Det vil betyde, at dansk hestevæddeløb har en fremtid. En fremtid, hvor vi kan se positivt på det hele. Hvor der både er plads til profesionelle og amatører, og hvor det folkeliv, der er på banerne, kan fortsætte, siger han.

I den kommende tid skal Billund Trav i samarbejde med landets øvrige trav- og galopbaner blive enige med kulturministeren om den endelige løsning.