Billund Trav kæmper for overlevelse

Den lukningstruede travbane i Billund har samlet en million kroner fra lokale investorer og støttemedlemmer. Det er dog fortsat usikkert om banen får lov til at overleve.

I foråret meldte Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond ud, at Billund Trav og Nykøbing Falster Trav skulle lukkes i forbindelse med nedskæring i de støttekroner, der blev tildelt fra Danske Spil.

Siden har væddeløbsbanerne fået forlænget fristet til udgangen af august i forsøget på at finde de omkring 4 mio. kr. som hestesporten mangler.

I dag har Billund Trav så meldt ud, at man har sikret 1 mio. kr. til fortsat drift.

- Vi har lavet et flot stykke arbejde med at få flere til at købe aktier og få medlemskab af støtteforeningen, og vi kan se, at der også er øget politisk opbakning til banen, siger Billund Travs direktør Christian Hundebøll til TV SYD.

Pengene er kommet fra sponsorer, som har bidraget med 200.000 kr., mens støtteforeningen hjælper med 40.000 kr. Desuden er der fundet besparelser i driften på 270.000 kr.

Resten af pengene skal hentes via en kapitaludvidelse på 2,5 mio. kr., et beløb der skal bruges over de næste 5 år (500.000 kr. pr. år) for at optimere banens eget tilskud til driften.

Christian Hundebøll er glad for den store lokale opbakning travbanen nu får, men han ved endnu ikke om det er nok, når Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond i begyndelsen af september skal tage endelig stilling til, om travbanerne skal lukkes eller overleve.

- Jeg tør slet ikke gætte på, hvad de beslutter, men vi viser i hvert fald, at vi har en plads og en berettigelse i dansk travsport, siger Chritstian Hundebøll til TV SYD.