Biltyv fik dobbelt-klaps

Samarbejdet mellem politi og skattevæsen betød forleden, at en biltyv blev stoppet efter en 40 km jagt og fik en kæmperegning fra SKAT.

Færdselspolitiet i Sydøstjyllands Politi afspærrede motorvejen ved Vejle for at bremse manden, som var blevet jagtet over 40 kilometer. Han kørte i en stjålet bil. Og tidligere var blev stoppet på en motorcykel, som politiet havde tilbageholdt.

Ikke registreret

Færdselsbetjenten lugtede lunten og ringede direkte til en medarbejder i SKAT, og så var biltyvens trængslet pludselig langt større. Det viste sig nemlig, at han skylder skat mange penge.

For det første var motorcyklen, som han tidligere havde kørt på, købt i Tyskland - og der var aldrig betalt registreringsafgift for den. Det betød alene en stor restance - og motorcyklen blev konfiskeret.

Trængsler ikke slut

Men dermed var trængslerne ikke slut. Færdselspolitiet gennemsøgte den stjålne bil, han var stoppet i. Den indeholde bilag, som viste at mangen havde drevet uregistreret virksomhed - med en omsætning på flere millioner.

Bilagene blev straks overgivet til SKAT, som har indledt en nærmere gennemgang af manden skatte- og momsforhold. Og foreløbig står han til en meget stor skatte- og momsbøde.

Effektivt samarbejde

- Sagen viser endnu engang, hvor gode resultater et effektivt myndighedssamarbejde kan skabe, siger specialkonsulent Bo Mogensen, SKAT Billund. Politiet i Vejle og SKAT Billund har gennem længere tid haft et fast samarbejde indenfor regeringens fairplay regi, og i den forbindelse kørt fælles kontrolaktion rettet mod snydere på alle niveauer.