Blå mandag: sæt sjov over penge

SSP-medarbejder Jens Krarup Martinussen mener, at de unge fokuserer på at have det sjovt fremfor at brænde penge af, når blå mandag banker på døren.

Konfirmationssæsonen er så småt skudt i gang, og med den følger naturligvis også forventningsfulde konfirmander, der skal fejre blå-mandag. Men med mange penge på lommen, så kan forældrene måske være urolige for, hvad deres børn kan komme ud for.

Ifølge Jens Krarup Martinussen, der er SSP-medarbejder i Billund Kommune og med til blå mandag, så bekymrer forældrene sig måske mere, end der egentligt er grund til.

-Det arrangement, som vi holder, har jeg været med til i fem år. Jeg har hverken oplevet, at nogen er blevet overfaldet, har drukket sig fulde, taget stoffer eller lignende, siger Jens Krarup Martinussen til TV SYD.

Han underkender dog ikke, at nogle typer kan blive tiltrukket af at vide, at de unge mennesker render rundt med mange penge på lommen, men det er altså ikke noget, han har oplevet. Han har dog et par gode råd til de unge mennesker, der gerne skulle have en festlig mandag.

-Det handler først og fremmest om, at de unge skal have det sjovt. De skal ikke ud at købe alle de ting, de havde forestillet sig den dag. Det kan de gøre en anden dag. De skal i stedet koncentrere sig om at have det hyggeligt med deres kammerater.