Blokade mod Ryanair i hele landet på vej

Fagbevægelsen kører nu det tunge skyts i stilling mod Ryanair og varsler blokade mod flyselskabet i hele landet.

Det vil sige, at Ryanairs flyvninger til og fra Billund, København og Tirstrup ved Aarhus kan blive lammet. Det erfarer Avisen.dk.

Serviceforbundet har tidligere varslet blokade i Københavns Lufthavn fra og med lørdag 18. juli. I Billund og Tirstrup ved Aarhus kan blokaden angiveligt begynde 23. juli.

Hvis blokaden træder i kraft, vil medlemmer af LO-forbund i lufthavnene ikke løfte en finger for Ryanair. Det betyder blandt andet, at Ryanair ikke vil kunne få benzin på sine fly,bagage vil ikke blive tjekket ind, flyene bliver ikke gjort rent og Ryanairs personale vil formodentlig ikke kunne komme gennem sikkerhedskontrollen.

Alt i alt vil blokader gøre det noget nær umuligt for Ryanair at flyve ud og ind af lufthavnene.

Beslutningen om blokade i hele landet kommer i kølvandet på et møde i dag mellem Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, og formanden for Serviceforbundet, John Dybart.

-Mødet tog kun otte minutter og er det korteste, jeg nogensinde har haft med en arbejdsgiver. Jeg blev ikke en gang færdig med at dele vores forslag til overenskomst ud, før Eddie Wilson havde meddelt, at de under ingen omstændigheder vil indgå en overenskomst med os, fortæller John Dybart til Avisen.dk.

Efter mødet blev personaledirektør Eddie Wilson spurgt om, hvad man vil gøre, hvis der kommer sympati-aktioner i København eller andre steder i landet.

-Så vil vi overveje at nedlægge vores base i Billund, sagde Eddie Wilson.

/Ritzau/