Børn ser dyr blive slagtet: Det er meget sjovt at se

Hvis man er blandt de heldige, der har efterårsferie i uge 42, så er der masser af aktiviteter at tage til. Man kan blandt andet komme på landet som i rigtigt gamle dage.

Der er masser at lave i efterårsferien i år. Tirsdag var den første af tre dage med aktiviteter på Museumsgården Karensminde ved Grindsted. Her kan man komme med på landet som i gamle dage. Her slagter, brygger og bager de på gammeldags manér både tirsdag, onsdag og torsdag.

- Jeg troede, det ville være meget værre, end det var. Det var meget sjovt at se på, siger Kasper Emil Dokkedal, efter han sammen med sin mor så en and få hugget hovedet af.

Børnene og deres forældre så interesserede til, da fuglen blev gjort klar til suppegryden.
Børnene og deres forældre så interesserede til, da fuglen blev gjort klar til suppegryden.

Det var ikke kun ænder, der blev slagtet i dag. Børnene fik også lov til at se en død hane helt tæt på. Efter hovedet var blevet hugget af, blev det vist rundt helt tæt på børnene.

- Det var lidt synd for den, synes jeg, og den blødte meget, siger Kasper Emil Dokkedal.

Først blev hønen slagtet, så blev den plukket og gjort klar til at komme i suppegryden.
Først blev hønen slagtet, så blev den plukket og gjort klar til at komme i suppegryden.

Kasper Emils mor, Tanja Dokkedal, synes, det er godt for børnene at se, hvor maden kommer fra. Men hun fortæller, at det ved Kasper Emil allerede.

- Engang da vi skulle købe æg i Brugsen, spurgte han, hvordan de kunne sælge æg, når de ingen høns havde, siger hun.