TV der bevæger dig

Brødre viste VM-trofæ frem efter historisk sejr

Der blev skrevet historie i september, da det danske herrelandshold for første gang nogensinde vandt VM i holdgolf for amatører. Lørdag blev trofæet vist frem.

00:57

The Eisenhower Trophy er det synlige bevis på den historiske VM-sejr til Højgaard-tvillingerne og John Axelsen. Video: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

VM-holdet består blandt andet af de 17-årige ”guld-tvillinger” Rasmus og Nicolai Højgaard fra Billund. De viste lørdag VM-trofæet, The Eisenhower Trophy, frem på hjemmebanen i Gyttegård Golf Klub i Billund.

Det er fedt at komme med et bevis på, at man har vundet VM. Det er prikken over i’et

Nicolai Højgaard, verdensmester, Gyttegård Golf Klub

Det er ikke hver dag, der er verdensmestre på besøg. Så den røde løber var rullet ud, og Billunds borgmester Ib Kristensen (V) og en masse golfspillere, nysgerrige borgere, familie og venner var mødt op for at hylde mestrene.

- Det er helt fantastisk at komme hjem, hvor så mange er mødt op. At blive klappet ind med VM-pokalen – det er helt fantastisk, siger verdensmester Rasmus Højgaard til TV SYD.

Den følelse deler han med sin tvillingebror.

- Det er fedt at komme med et bevis på, at man har vundet VM – så man ikke bare kommer uden pokalen. Det er prikken over i’et, fortæller Nicolai Højgaard, der i år 2018 også blev individuel europamester.

Begge spillere var med, da det danske landshold for første gang nogensinde vandt VM-guld i holdgolf for amatører i Irland den 8. september sidste år.

Det er helt fantastisk at komme hjem, hvor så mange er mødt op. At blive klappet ind med VM-pokalen – det er helt fantastisk.

Rasmus Højgaard, verdensmester, Gyttegård Golf Klub

Det var i det hele taget et vildt 2018 for tvillingerne. Sammen vandt Rasmus og Nicolai også det uofficielle junior-VM i Japan og fik bronze ved hold-EM. Derfor er brødrene heller ikke sene til at understrege, at Gyttegård Golf Klub betyder rigtig meget for dem og deres spil.

- Klubben støtter os rigtig godt – og eliten generelt. Så det føles lidt bedre at have pokalen med. Det er dejligt at blive modtaget på den måde, slutter Rasmus Højgaard.

VM-sejren kom i hus efter en tæt finale, hvor Højgaard og Co. sluttede ét slag bedre end USA på andenpladsen. Den tredje spiller på det vindende hold, John Axelsen fra Sorø Golfklub, var også tilstede lørdag.

Mere sport