Byens børn går til musikken

Børn i Billund kommer tilbage fra efterårsferie til masser af musik. 4000 børn bruger ugen på at bygge og spille på deres egne musikinstrumenter.

Når børn i Billund mandag kommer tilbage fra efterårsferie er bøgerne skiftet ud med blikdåser og - ja stort set alt andet, der kan laves om til musikinstrumenter. Og så skal der spilles, synges og komponeres musik hele ugen. På byens skoler, og i flere daginstitutioner går i alt 4000 børn til musikken, og hvis alt går efter planen kommer der mere end bare sød musik ud af børnenes anstrengelser.

Formålet med projektet er nemlig at undersøge, hvordan børnene forhåbentlig bliver bedre til at løse problemer og samarbejde, når de beskæftiger sig med musik.

- Vi blander os ikke ret meget. Det er meningen at de selv skal organisere deres projekter og løse problemer, fortæller Thomas Bølkov, der er klasselærer for 6. A. på Billund Skole.

Og det kan godt være lidt svært, at sidde på sine hænder og lade børnene lære helt af sig selv. - Vi har en tendens til, at når nogen går i stå, så hjælper vi, men det skal vi øve os i ikke at gøre, så de kan få mulighed for selv at være kreative, siger Thomas Bølkov til TV SYD. Som optakt til projektet var han med i Boston, for at se, hvordan en prøveklasse klarede selv at bygge instrumenter og lave musik.

- Det sjove er, at det faktisk ikke handlede så meget om musik, men mere om, hvordan de arbejdede sammen, fortæller Thomas Bølkov om sin tur til USA.

Projektet er et samarbejde mellem amerikanske forskere fra Tufts Universitet i Massachusetts i USA, Lego Fonden og Billund Kommune.