Carlo Thomsen har set alle travløb i 50 år, men nu er det slut

Carlo Thomsen har siden 1971, hvor det allerførste løb blev afholdt på Billund Trav, været en trofast tilskuer.

Sidste år købte Lego-familien Kirk Kristiansens holdingselskab Kirkbi A/S Billund Trav for 61 millioner kroner. Lørdag blev en dag, travsportsinteresserede sent vil glemme, for 50 år efter at det første løb blev skudt i gang, har Billund Trav afholdt det sidste løb. 

Fremover vil det ikke være ikke heste, der indtager den 200.000 kvadratmeter store bane, men derimod boliger og erhvervsbyggeri. 

Der var fart over feltet til Billund Travs sidste løb.
Der var fart over feltet til Billund Travs sidste løb.
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

50 år og utallige løb senere

Carlo Thomsen fra Ikast har lige fra det første løb for 50 år siden troligt været tilskuer ved alle løb, og i dag er ingen undtagelse. Passionen for travløb startede allerede som ung, hvor han sammen med sin far og lillebror delte glæden ved løb.

De sidste mange år har han haft held med at lokke vennerne med til Billund Trav.

- Vi har et stambord i cafeteriet, hvor vi mødes halvanden time før, løbet begynder. Vi starter ud med et spil kort og studerer programmet, og så lægger vi hver 200 kroner i en pulje, som vi spiller for i løbet af dagen, siger Carlo Thomsen.

I løbet af de sidste otte år er der blevet flere og flere frie stole til hvert løb, og det ærgrer Carlo Thomsen sig over.

- For mange år siden var der altid fyldt op, men i de seneste år har der ikke været nær den samme tilslutning. I dag er det et særsyn at se så mange, men folk vil gerne have det sidste løb at kunne mindes, siger han. 

Billund Trav var indtil i dag den eneste travbane i Syd- og Sønderjylland, og derfor må travinteresserede i fremtiden nu finde nye baner at nyde sporten på.

Carlo Thomsen håber, at han i fremtiden kan lokke vennerne med til Skive Trav, når de skal hygge sig og nyde et godt travløb.

En trist dag

Det er ikke kun blandt tilskuerne, at sorgen over det sidste løb kan mærkes. Også Billund Travs direktør, Christian Hundebøll, var mærket:

- Det har været mit liv i 50 år. Jeg var med, da vi åbnede, og også nu hvor vi slutter, så det er da en trist dag, siger han.

Alligevel glæder han sig over det flotte fremmøde til den sidste løbsdag, hvor stemningen blandt publikum er særdeles god.