Cykelløb gav landsby halvandet minuts reklame

De fleste indbyggere i landsbyen Stakroge var på gaden, da 2. etape af cykelløbet Post Danmark Rundt susede igennem byen og skabte opmærksomhed.

Skakroges godt 250 indbyggere plus det løse var på gaden onsdag, fordi byens foreninger havde inviteret til fest på grund af cykelløbet.

Landsbyen ligger nord for Sdr. Omme og fylder ikke meget på landkortet. Selvom det kun tog halvandet minut for karavane, udbrydere og hovedfeltet at passere mellem byskiltene, var det alle forberedelserne værd.

- Vi vil gerne vise, at Stakroge er et godt sted at være. Vi har et godt sammenhold herude, fortæller Heidi Lizi Sørensen, der er formand for Stakroge Borger- og Idrætsforening, som netop har fejret 100 års jubilæum.

2. etape af Post Danmark Rundt gik fra Ringkøbing til Aarhus. Etapen er med sine 235 km en af de længste i løbets nyere historie. Stakroge dukkede op efter 50 km.

I morgen fortsætter Post Danmark Rundt i vores sendeområde med løbets kongeetape, hvor der er mål i Vejle.

Hør Borgerforeningsformand Heidi Liza Sørensen og en anden af arrangørerne, Carl Otto Daniel, fortælle om vigtigheden af cykelløbets tur igennem Stakroge. (Varighed: 1:23 min.)