Daniscos ansatte kan sove roligt

De 550 ansatte på Daniscos fabrik i Grindsted og 50 i Haderslev tager imod beskeden om de nye amerikanske ejere af koncernen med ro i sindet.

Daniscos adm. direktør Tom Knutzen siger til TV SYD, at han har svært ved at forestille sig, at Dupont vil nedlægge afdelingerne i Grindsted og Haderslev eller stærkt reducere antallet af arbejdepladser fordi de to afdelinger er så velfungerende.   

Effektiviseret meget

Ifølge fællestillidsmand for medarbejderne i Grindsted, Flemming Kristensen, frygter medarbejderne ikke umiddelbart for deres job, selvom Danisco ikke længere er på danske hænder.
 - Vi regner faktisk ikke med, at det vil betyde de store ændringer her. Vi har også allerede effektiviseret væsentligt de seneste år, siger Flemming Kristensen til ritzau.

Videnstung virksomhed

Flere eksperter mener heller ikke, at de danske Danisco-ansatte har grund til at frygte for deres job.
Ole Havskov er partner i rådgivningsvirksomheden Advizer, som er specialister i virksomhedsoverdragelser. Han siger til Ritzau, at Dupont har betalt en høj pris for Danisco for at udvikle selskabet - ikke for at afvikle arbejdspladser. Især fordi Danisco er en videnstung virksomhed.

1450 danske arbejdspladser

Danisco har omkring 1450 arbejdspladser i Danmark ud af 6800 fordelt over hele verden. Heraf er der altså 550 ansatte i Grindsted og 50 i Haderslev.
Hertil kommer omkring 600 medarbejdere i Brabrand, som hovedsageligt beskæftiger sig med forskning og udvikling, mens 250 ansatte har deres daglige gang i hovedkvarteret i København.