Danmarks bedste job? Grethe har bygget med Lego i 52 år

Grethe Brus fra Billund er modelbygger i Legoland. Det betyder, hendes arbejdsdag går med at bygge med legoklodser.

For nogen kan det være svært at finde motivationen til at komme ud af døren og på arbejde hver dag, men for Grethe Brus fra Billund er det ikke noget problem.

Hendes job består primært af én ting: At bygge legomodeller.

Grethe Brus er ikke alene god til det – hun er så god, at hun har været ansat til at gøre netop det i 52 år. De legomodeller, som Grethe Brus og resten af modelbyggerteamet i Legoland bygger, bliver blandt andet brugt i Legoland i Billund. Men Grethe Brus blev faktisk ansat, før Legoland åbnede.

Se Grethe Brus bygge ørnen til rutsjebanen Flyvende Ørn. Arbejdet tog 65 timer - så vi har sat ekstra fart på Grethe Brus' arbejde. 

- Jeg har faktisk været med til at bygge de første ting herude, siger Grethe Brus til TV SYD.

Grethe Brus blev i første omgang ansat som piccoline, og først senere lærte hun, hvordan hun skal lime legoklodserne sammen til alle mulige legomodeller.

- Det havde jeg bare lyst til. Jeg kunne bare se, at jeg havde lyst til det. Jeg har altid kunnet lide håndarbejde, og det her er jo en slags håndarbejde, fortæller Grethe Brus om starten.

Den afdeling, som Grethe Brus arbejder i, er også en af de mest hemmelige i Legoland. For at kunne følge med til at bygge de nye ting, får modelbyggerne nemlig opgaverne før, de nye tiltag er præsenteret. Eksempelvis har Grethe Brus allerede brugt omkring 65 timer til at forvandle 10-12.000 legoklodser til en ørn til Legolands kommende forlystelse Den Flyvende Ørn. Forlystelsen åbner først næste år.

Grethe Brus kan ikke huske, hvad den første model, hun byggede var. Men hun ved godt, hvilken model hun er mest stolt af. 

- Det er Fredensborg, fordi det skulle gå så hurtigt. Vi tog på tur derover, og så havde alle en opgave, de skulle fotografere og stå for, siger Grethe Brus.