TV der bevæger dig

Delte papirflyvere ud i lufthavn

Charterturister, som var på vej væk fra den danske valgkamp, blev udsat for en politisk happening i Billund Lufthavn, da Venstre delte papirflyvere ud med en protest mod nye afgifter på flyrejser.

01:52

Nej til flyafgifter står der på papirflyveren.

Eva Kjer Hansen deler papirflyvere ud til passagerer, der er på vej væk fra den danske valgkamp.

1 af 3

Venstres kandidat i Kolding Syd-kredsen, Eva Kjer Hansen, var stået tidligt op for at dele orange papirflyvere ud til passagererne fra kl. fem.

Arbejdspladser truet

Venstre kritiserer det forslag, som S og SF har fremsat om en flyafgift på 75 kr. på alle rejser for at beskytte miljøeet.

Forslaget vil betyde, at der går arbejdspladser tabt. Bl.a. har lufthavnschefen i Sønderborg, Anders Sørensen, skrevet til alle folketings-medlemmerne om, at endnu en afgift vil være skadelig. Der tales ligefrem om, at Sønderborg Lufthavn risikerer at måtte lukke.

V er imod

Der er gået valgkamp i sagen. Den nuværende regering har selv foreslået en afgift. Men nu er regeringspartiet Venstre alligevel imod.

Og mens Eva Kjer Hansen delte sine små papirsflyvere ud, argumenterede socialdemokraten Benny Engelbrecht for forslaget om en ny flyafgift et andet sted i lufthavnen.