Den generte lego-milliardær deler sin historie i ny bog

Kjeld Kirk Kristiansens liv med Lego bliver portrætteret i en ny bog. Modsat sin far og farfar er Kjeld Kirk Kristiansen mere introvert og privat.

En biografi? Nej tak. 

Det var ikke en helt enkel opgave at få Kjeld Kirk Kristiansen til at stille op til en bog. Men da forfatter Jens Andersen ville skrive en bog om legens udvikling og Legos udvikling, blev Kjeld Kirk Kristiansen overbevist.

Jens Andersen har gransket Legos arkiver og har haft omkring 15 samtaler med Kjeld Kirk Kristiansen. 

- Jeg er måske lidt genert eller i hvert fald privat, fortæller Kjeld Kirk Kristiansen i et interview til TV 2.

- Jeg stillede gerne op til interviews om virksomheden og produkterne, men når det kom til mit privatliv eller min familie, så ville jeg gerne værne om, at det var privat. Jeg er glad for, at vi ikke optræder i den kulørte presse.

Se mere af interviwet

Bogen udkom 16. september 2021 på Politikkens Forlag.
Bogen udkom 16. september 2021 på Politikkens Forlag.
Foto: Politikkens Forlag

'Et liv med Lego' er skrevet af Jens Andersen, der er kendt for sine biografier om bl.a. Kim Larsen, Kronprins Frederik og Astrid Lindgren, og er en fortælling om verdens største legetøjsproducent.

Historien begynder i 1916, da Ole Kirk Christiansen slår sig ned som snedker i Billund og følger slægten og virksomheden i et til tider dramatisk forløb frem til i dag, hvor Lego-brandet er et af de mest elskede på kloden.