Det kan være slut med trav i Billund: Lego-familien vil købe banen for 58 millioner

58 millioner kroner lyder Kirkbis bud på Billund Travbane, som Legofamilien nu igen forsøger at købe. Det mislykkedes for fire år siden.

Om to uger skal aktionærerne i Billund Trav A/S på den ordinære generalforsamling tage stilling til et eventuelt salg af travbanen.
Bestyrelsen for Billund Trav A/S har modtaget et købstilbud fra Kirkbi A/S på 58 millioner kroner.

På generalforsamlingen tirsdag den 18. august skal aktionærerne, som er de reelle ejere af travbanen, tage stilling til, om bestyrelsen skal have bemyndigelse til at gennemføre et salg af travbanen for minimum  58 millioner kroner.
I købstilbuddet indgår, at Billund Trav har mulighed for at fortsætte driften indtil udgangen af 2021, således at travbanen også kan afvikle travløb i næste sæson. Gennemføres salget, vil banen lukke 50 år efter, at den blev åbnet i 1971.

Det er anden gang, at Legofamiliens pengetank, Kirkbi, forsøger at overtage travbanen for at nedlægge den og bruge det centralt beliggende areal i Billund til andet formål.

I 2016 sagde et flertal af travbanens aktionærer nej til at sælge for 45 millioner.

- Bestyrelsen har modtaget et tilbud på at købe travbanen - og det er vi forpligtet til at lade vore aktionærer tage stilling, siger formanden for banens bestyrelse Peter Fog til TV SYD.
På generalforsamlingen skal to tredjedele af de repræsenterede aktionærer stemme for forslaget, for at det kan vedtages. Hvis to tredjedele af de repræsenterede aktionærer stemmer for forslaget, vil der blive indkaldt til endelig behandling af forslaget på en ekstraordinær generalforsamling, der sandsynligvis vil finde sted i september.

- Bestyrelsen har ikke nogen holdning til, om vi skal sælge eller afvise tilbudet. Det skal aktionærerne selv afgøre, siger bestyrelsesformand Peter Fog.

På området ved det nuværende Billund Travbane er det meningen, der både skal bygges boliger og langs Billund Bæk udvikles et rekreativt område.
På området ved det nuværende Billund Travbane er det meningen, der både skal bygges boliger og langs Billund Bæk udvikles et rekreativt område.
Foto: BIG-Bjarke Ingels Group

Travbanearealet skal bidrage til byudvikling

Travbanens areal er på 200.000 kvadratmeter - og allerede i 2016 var tanken, at det centralt beliggende areal kunne omdannes til boliger og kreative områder, som beskrevet i en ambitiøs visionsplan.
Billund Kommune offentliggjorde i december 2014, at den var gået sammen med Kirkbi og Realdania om at skabe en ny visionsplan for Billund.

- Vi kan bekræfte, at Kirkbi har budt på travbanen. Kirkbi er interesseret i travbanens areal, fordi området rummer gode muligheder for at bidrage til realisering af Billund Byvision – herunder ambitionen om at gøre Billund til Børnenes Hovedstad, oplyser Kirkbis ejendomsdirektør Steen Pedersen mandag eftermiddag.

 

'