DMI tror på en lun uge med både solskin og regn

Mandag og tirsdag bliver pæne dage med nogen sol og over 20 grader. Derefter ser det mere vådt ud, spår DMI

Det bliver en forholdsvis lun uge med en blanding af både sol og regn.

- Det går op og ned og er stadig meget omskifteligt. Det bliver en blandet landhandel, men med gode perioder indimellem, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Frank Nielsen til ritzau.

Ugen begynder med en pæn solskinsdag mandag med op til 20 grader og svag vind efter en kold nat og morgen med, hvor nattens laveste temperatur blev målt ved Billund med kun 4,3 varmegrader.

Tirsdag får vi et lunt pust ind fra sydvest og temperaturer på omkring 22-23 grader. Lokalt kan temperaturen måske nå op på 25 grader.

Når vi når frem til onsdag, har regnvejret passeret, og vi kan forvente temperaturer på omkring 20 grader. Torsdag ser ud til at blive en dag med pænt vejr og nogen sol.

Fredag får vi mange byger og regn, der lokalt kan være med torden. 

Med godt to uger tilbage af den danske sommer 2017 er den generelle oplevelse, at det har været en våd en af slagsen.

Men kigger man tilbage på de 144 somre i DMI's database over det danske vejr, placerer dette års sommer sig faktisk i almindelig-gruppen med de 210 millimeter, der er faldet siden 1. juni. Grænsen mellem en tør og en almindelig sommer går ved 183 millimeter nedbør. 

Den tørreste sommer kom i 1976 med blot 49 millimeter nedbør i løbet af juni, juli og august. Den vådeste var blot fire år senere i 1980 med 323 millimeter.