Efter åbent brev fra Ryanair: Dropper ikke konflikt

Ryanair krævede fredag i et åbent brev til den danske fagbevægelse, at der senest onsdag skal være en skriftlig aftale om, at konflikten droppes. Men det ændrer ikke noget på fagbevægelsen. Konflikten kører.

- At Ryanair fredag går ud med et krav om en skriftlig aftale, der skal sikre, at fagbevægelsen dropper sin sympatikonflikt i København, ændrer ikke på noget som helst hos den danske fagbevægelse, siger Lizette Risgaard, næstformand i LO, til Ritzau.

- I den danske fagbevægelse ønsker vi en aftale om en overenskomst, og til det formål er der sendt et konfliktvarsel og sympatikonfliktvarsler, siger hun og fortsætter:

- De sympatihandlinger kan træde i kraft henholdsvis den 18. i København og den 23. i Billund og Aarhus. Selvom Ryanair har sendt et brev af den karakter, er det ikke ændret.

Fredag aften har Ryanair sendt et åbent brev, der er stilet til John Dybart, Serviceforbundets formand.

Det er Serviceforbundet og Flyvebranchens Personale Union, der har varslet blokade mod flyselskabet.

I brevet til Dybart fremgår det, at selskabet vil have et skriftligt løfte om, at den danske fagbevægelse bremser den varslede sympatikonflikt i Københavns Lufthavn.

Hvis ikke sådan et løfte er skrevet under og sendt af sted til det irske selskab senest onsdag den 15. juli, vil basen i Billund blive lukket ned natten mellem fredag den 17. juli og lørdag den 18.