Efter to års aflysning - populært marked er klar til at slå rekord

Selvom mange kræmmere har meldt fra efter 30-40 års trofast opbakning, så har mange nye meldt sig til årets Vorbasse Marked, der begynder torsdag.

Vorbasse Marked blev første gang afholdt i 1730. Indtil 2020 var det 289 år uden aflysninger.

Dog bragte corona aflysning med sig i både 2020 og 2021, og netop derfor er begejstringen særlig stor i år, hvor det populære marked endelig er tilbage.

quote

Mange har brugt nedlukningerne på at få tømt svigermors loft, og der er blevet ryddet op i gemmerne derhjemme

Brian Madsen, formand for Vorbasse Marked

- Det er så fedt. Vi er så glade for endelig at komme i gang igen. Alting summer af liv og glade dage herude. Solen skinner, og jeg har svært ved at få armene ned, siger formand for Vorbasse Marked, Brian Madsen.

Melder fra efter 40 år

Markedet åbner torsdag klokken 12, hvor Brian Madsen byder gæsterne velkommen ved en officiel åbning.

Omkring en kvart million mennesker besøger hvert år Vorbasse Marked. Senest blev markedet afholdt i 2019, da restriktionerne under corona i 2020 og 2021 gjorde, at markedet måtte aflyses.
Omkring en kvart million mennesker besøger hvert år Vorbasse Marked. Senest blev markedet afholdt i 2019, da restriktionerne under corona i 2020 og 2021 gjorde, at markedet måtte aflyses.
Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Med næsten 650 kræmmere på pladsen er der tæt på at være udsolgt. Det glæder formanden, som har været spændt på at mærke opbakningen til markedet efter to år med corona.

- Vi har haft stor udskiftning i år. Mange kræmmere har været med i 30-40 år, men kommer ikke igen efter aflysningerne. Dog har vi fået mange nye, så vi kan bare se, at opbakningen er der 100 procent, siger han og tilføjer:

- Mange har brugt nedlukningerne på at få tømt svigermors loft, og der er blevet ryddet op i gemmerne derhjemme, så nu skal tingene have nyt liv.

Klar til at slå rekord

Vorbasse Marked besøges hvert år af op mod 250.000 gæster. I år har Brian Madsen dog på fornemmelsen, at de kan slå rekord.

Vorbasse Marked i tal

Han har hørt fra andre lignende arrangementer, at folk trænger til at komme ud.

- Vi er i fri natur, og man ser sjove og skæve ting, som man ikke ser til dagligt. Det, tror jeg, kan lokke endnu flere til.

Rekord eller ej er blot det at kunne afholde Vorbasse Marked igen noget ganske særligt, mener Brian Madsen.

Markedet har nemlig trods krig og storme ikke været aflyst en eneste gang i løbet af de første 289 år.

- Bare det at kunne byde velkommen igen bliver stort i sig selv.