Efterårsferien bliver reddet trods flyselskabs konkurs

Mange hundrede skulle være fløjet på efterårsferie fra Billund med flyselskabet Great Dane Airlines. Alle kommer alligevel af sted til sydens sol, forventer rejseselskabet Bravo Tours.

Kun få dage før efterårsferiens mange charterflyvninger gik det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines konkurs.

Great Dane Airlines stod for flyvningen af omkring 80 procent af Bravo Tours rejser, hvoraf en stor del foregår via Billund Lufthavn.

Meddelelsen om konkursen kom mandag eftermiddag, netop som Bravo Tours-rejsende i Billund var ved at gå ombord i et fly fra Great Dane Airlines, der skulle bringe dem til Syditalien.

Det lykkedes Bravo Tours i stor hast at finde et nyt fly, som kom i luften fra Billund i aftes.

- Vi er chokerede og dybt berørte. Vi arbejder lige nu på at få alle vores gæster med andre selskaber. Det er en kæmpestor opgave, men vi tror på, at det kan løses, lyder det fra Bravo Tours direktør Peder Hornshøj.

Det er en kæmpestor opgave, men vi tror på, at det kan løses, lyder det fra Bravo Tours direktør Peder Hornshøj.
Det er en kæmpestor opgave, men vi tror på, at det kan løses, lyder det fra Bravo Tours direktør Peder Hornshøj.
Foto: Karl Erik Lørup, TV Midtvest

Bravo Tours, der hører hjemme i Herning, informerer løbende på sin hjemmeside om ændringerne som følge af Great Dane Airlines konkurs.

Allerede tirsdag formiddag har Vamdrup-flyselskabet DAT overtaget en flyvning for Bravo Tours til Fuerteventura - og DAT bliver et af de selskaber, der de næste dage redder ferien for Bravo Tours mange rejsende fra Billund og andre lufthavne.

Great Dane Airlines begyndte sine flyvninger i 2019 - og blev som andre selskaber hårdt ramt, da corona i foråret 2020 satte en stopper for næsten al flytrafik.

Great Dane Airlines har fløjet charterfly for Bravo Tours og andre rejsebureauer samt ruteflyvning til flere byer i Europa.