Efterslukning hele søndag: Over 50 brandfolk har været i gang ved stor naturbrand

Lørdag eftermiddag opstod der en stor naturbrand ved Randbøl Hede. Omkring klokken 18 kom der kontrol over branden, men der har været efterslukning hele natten, som fortsætter søndag.

Artiklen er opdateret med oplysninger om branden klokken 05:45 søndag morgen.

Lørdag aften er branden på Randbøl Hede kommet under kontrol, og flere af de tilstedeværende brandbiler er taget hjem til deres respektive brandstationer. 

Der har været slukningsarbejde i gang på heden hele natten, og det vil der også være søndag. Det sker for at forhindre, at branden blusser op igen. 

Afhøring af vidner

Politiet oplyser søndag morgen, at de lige nu afhører nogle mennesker i området, men at de ikke regner med, at branden skulle være påsat.

Mere end 50 brandfolk og 22 brandbiler var i løbet af lørdagen i gang med slukningsarbejdet på Randbøl Hede syd for Billund.

Ifølge vagtchef ved Trekant Brand Casper Christensen har der været tilkaldt hjælp fra otte brandstationer.

-Det er en rimelig omfattende brand, siger han.

Naturbranden blev anmeldt omkring klokken 15 lørdag, og omkring klokken 18 var branden så meget under kontrol, at man er i gang med punktslukning af mindre brande i området. 

Branden har været centreret omkring Frederikshåbvej, men røgen har været synlig langt væk. Der har ikke været fare for mennesker eller dyr i forbindelse med branden.

I 2018 var der også en stor naturbrand på Randbøl Hede. Dengang varede branden i over tre døgn, og cirka 410 ha skov og natur blev brændt af.

En brand breder sig lige nu ved Randbøl Hede.
En brand breder sig lige nu ved Randbøl Hede.
Foto: Presse-fotos.dk