Ekspert om ny Lego-chef: Jeg havde ikke set det komme

Finanskommentator overrasket over, at to af landets absolut bedste erhvervsledere nu skal arbejde sammen, siger han i direkte interview.

Finanskommentator Ole Krohn, TV 2, blev overrasket over dagens store erhvervsnyhed om, at den tidligere Danfoss-direktør, Niels B. Christiansen, skal være ny direktør i Lego.

Han kalder det en meget spændende udfordring, at det nu er to af Danmarks fremmeste erhvervsledere, der sammen skal lede Lego ind i fremtiden.
I sine ni år som administrende direktør hos Danfoss fordoblede Niels B. Christiansen omsætningen til 39 milliarder kroner.
  
- Jeg blev overrasket, da jeg først hørte, at Niels B. Christiansen ville gå fra termostater til legoklodser. Den havde jeg ikke set komme. Det var endnu mere overraskende, at det var Niels B. Christiansen selv, der havde henvendt sig til Jørgen Vig Knudstorp hos Lego, siger TV2s finanskommentator Ole Krohn til torsdagens nyhed om, at Danfoss-direktør indtil juni i år, Niels B. Christiansen, fra 1. oktober er ny administrerende direktør hos Lego i Billlund.
 
- Christiansen har vist på Danfoss, at han kan lede en stor international produktionsvirksomhed. Det er fantastisk , at Lego har fundet sig en lokal mand til at føre virksomheden videre, siger Ole Krohn og fortsætter:
 
- Det er en meget spændende udfordring, at det nu er to succesfulde herrer, Knudstorp som bestyrelsesformand og Christiansen som adm. direktør, der skal spille sammen. Knudstorp har fjorten års forspring som administrerende direktør, og hvem skal nu bestemme, hvis de bliver uenige, spørger finanskommentatoren retorisk.

- Der har Knudstorp forspring på point, fordi han i forvejen har Lego-familiens totale opbakning. Så når de nu inviterer en kaliber som Niels B. Christiansen med ombord, så må de have tænkt det godt igennem, for der skal jo også være plads til ham.
 
- Han er jo en mand, der gang på gang har vist, at han kan omstille sig, læse på lektien og skabe store resultater. Så det skal nok gå, siger finanskommentator Ole Krohn, TV2, til TV SYD.