TV der bevæger dig

Eksplosionsfare tæt ved biograf

Overtryk i en tank med flydende ilt i Grindsted fik politiet til at spærre af ved en biograf med 300 gæster.

Risiko for en eksplosion i Grindsted fik i aftes både brandvæsen og politi til at rykke ud.
Faren kom fra en tryktank med flydende ilt, som hører til Grindsted Sygehus. Her sivede indholdet ud, og trykket var for højt.

- Man havde glemt at lukke for en ventil i tanken, og der var derfor fare for, at den ville eksplodere, fortæller vagtchef Svend Pedersen fra Sydøstjyllands Politi.

Politiet afspærrede derfor et større område, som også indebar en parkeringsplads ved en lokal biograf med 300 gæster.
Alt imens biografgængerne sad og så en film indenfor på det store lærred, gik politi og brandvæsen i gang med at sikre tryktanken.

- Vi var inde i biografen og fortælle operatøren, at hvis afspærringen ikke var ophævet, inden filmen var færdig, så skulle gæsterne blive i biografen, siger Svend Pedersen.

Det kom dog aldrig så vidt. Politiet nåede efter nogle timer at få situationen under kontrol og fjerne afspærringen, inden biografgæsterne rejste sig fra biografsæderne.

- Indsatslederen fra brandvæsnet havde desuden vurderet, at der ikke var behov for evakuering af biografgæsterne, siger Svend Pedersen.

Selvom tryktanken var placeret på den ene gavl af Grindsted Sygehus, var der ingen fare for patienter og ansatte.

- Sygehuset havde tre sengeafsnit med patienter på, men de lå i den modsatte ende af bygningen, fortæller Svend Pedersen.