TV der bevæger dig

Elektronisk afstemning om budget

Det ligner en almindelig fjernbetjening. Men i aften skal 200 borgere stemme om Billunds budget med den lille elektroniske stemmeseddel.

04:42

Med denne elektroniske stemmeseddel skal op mod 200 borgere i Billund kommune tage stilling til budget-dilemmaer.

1 af 2

Borgerne får dog ikke direkte lov at stemme om kommunens budget for 2013. Men udstyret, som Teknologirådet medbringer, kan lynhurtigt sætte enkeltspørgsmål under afstemning i salen.

- Da vi forud for budget 2011 havde borgermøde i Billund Idrætscenter oplevede vi stort engagement og lyst til at bidrage fra 140 fremmødte borgere. Derfor inviterer vi nu igen til borgermøde forud for budgetprocessen, siger borgmester Ib Kristensen.

Afstemninger

Borgermødet holdes i Magion i Grindsted fra kl. 17. På mødet bliver borgerne præsenteret for de emner - og de dilemmaer, som indgår i budgettet.

- Der er ingen tvivl om, at borgermødet i Billund og vores øvrige kommunikation omkring de seneste budgetter har betydet, at borgerne er opmærksomme på, at der er forskel på anlægs- og driftsudgifter, og at vi ikke må bruge flere penge på driften, siger borgmester Ib Kristensen.

Benhårdt

Regeringen har lagt loft over anlægsudgifterne. Det betyuder, at byrådet skal prioritere benhårdt. Derfor vil afstemningsresultaterne fra aftenens møde indgå i politikernes beslutningsgrundlag.

TV SYD sender direkte fra mødet i Magion kl. 19.30