TV der bevæger dig

Endnu en kommune begrænser plejehjemsbesøg

En stigende smitte i Billund Kommune betyder, at besøg på plejehjem nu bliver begrænset.

Plejehjemsbeboere i Billund Kommune må vælge én enkel pårørende til at besøge dem indenfor på plejehjemmet. Foto: Lasse Lund Hansen, TV SYD

Som følge af høje smittetal i Billund Kommune har Styrelsen for Patientsikkerhed fredag morgen indført besøgsrestriktioner på samtlige plejehjem i Billund Kommune. 

Det kan sagtens være en mand eller et barnebarn, som kommer på besøg, der er smittet.

Pia Mejborn, chef for Voksenstøtteområdet i Billund Kommune.

- Smitten i Billund Kommune er meget spredt, og det kan sagtens være en mand eller et barnebarn, som kommer på besøg, der er smittet. Derfor synes jeg, det er rigtig fint, at der kommer restriktioner, mens situationen fortsat ser sådan her ud, siger Pia Mejborn, der er chef for Voksenstøtteområdet i Billund Kommune.

Torsdag er der indenfor den seneste uge konstateret 156 smittede per 100.000 indbyggere i Billund Kommune. Det gør kommunen til nummer tre på listen over kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere.

Læs også Beboerne på plejehjem i Horsens får begrænset deres besøg af familie

Plejehjemmenes døre bliver lukket for alle på nær én enkelt pårørende per beboer, som forsat må komme på besøg indenfor på plejehjemmet. Ellers skal besøgene foregå udendørs.

Udestuer og halvtage bliver de nye mødesteder

Er en beboer døende eller i en kritisk situation såsom stærk demens, hvor besøg er en vigtig del af hverdagen, kan besøgende udover den udvalgte pårørende godt blive lukket ind på plejehjemmet. Andre besøg skal foregå uden for plejehjemmets vægge.

Læs også Plejehjemsbesøg foregår nu i drivhuse og pavilloner

Ifølge Pia Mejborn er flere plejehjem i kommunen begyndt at se på mulighederne for besøg under halvtag og i pavilloner på plejehjemmets arealer.

- Det handler om ikke at få så mange ind på selve plejecentret. Vi kan bedre holde styr på det og gøre rent mellem besøgende, når besøgende i stedet foregår i udestuer og orangeriet. Og så overholder det også restriktionerne, siger Pia Mejborn.

Udover Billund har Horsens Kommune også indført besøgsrestriktioner på plejehjem. Besøgsrestriktionerne gælder både kommunale og private plejehjem, plejeboliger, friplejeboliger og aflastningspladser og gælder, indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver dem.

Mest sete på tvsyd.dk