TV der bevæger dig

FC Barcelonas fodboldskole igang i Billund

144 børn fra hele Jylland og Fyn gik mandag formiddag igang med træningen på FC Barcelonas fodboldskole i Billund.

01:33

Fra fodboldskolen i Billund i dag

Lærer nye tricks med læderkuglen.

Fodboldskolen er både for drenge og piger.

(Foto: Henrik Sørud)

1 af 5

- De er i fuld gang, siger formand Brian Lund fra Billund IF.

To repræsentanter fra den catalanske storklubs forboldskole har været i Danmark og godkende forholdene i Billund. Foruden Billund var også Jægersborg BK udvalgt til at stå for en uges fodboldskole. Den blev afviklet i sidste uge.

Mere end en klub

Fodboldskolen er for børn i alderen 7 til 14 år. Og for en af deltagerne kan vinde et ophold på FC Barcelones berømte skole, FCB Escola, plus adgang til en af hjemmekampene på Camp Nou.

Det er trænere fra Barcelonas egen talentfabrik, som står for træningen på banerne i Billund. Skolen er kendt som en af verdens bedste og for at være en væsentlig faktor i det spanske landsholds store resultater det seneste årti.

For det er skolen, der har udviklet og perfektioneret den tiki-taka stil, der har gjort det nuværende FC Barcelona-hold så succesfuldt og populært.

?Mes que un club? - mere end en klub - lyder klubbens slogan. Og formålet med fodboldskolen er da også at træne unge spillere, der har lyst til at lære de tekniske og taktiske færdigheder, der har revolutioneret spillet på banen - men i ligeså høj grad også udenfor banen, hvor FC Barcelonas kerneværdier har stor betydning, hedder det i et oplæg til fodboldskolen.

Mere sport