TV der bevæger dig

Fire katte var med til at redde Niels Jørgens liv

I april måned faldt Niels Jørgen Thomsen om med en blodprop, men hans fire katte varmede ham, så hans kropstemperatur ikke faldt så drastisk. Nu får kattene en pris.

Datteren Yvonne med katten Sara.

Egentlig var truckeren Niels Jørgen Thomsen ikke så vild med katte. Alligevel blev han omvendt, da han fik katten Sara og hendes tre killinger. Det er Niels Jørgen den dag i dag meget glad for.

I april måned faldt han om på sit køkkengulv med en blodprop, og der lå han indtil næste dag. De fire katte Sara, Ludvig, Sofus og Pjevse blev ved deres ejer og holdt ham ved selskab, mens han lå livløs på gulvet. For Niels Jørgen betød kattenes selskab, at hans kropstemperatur ikke faldt drastisk.

00:25

Hør Yvonne fortælle, hvorfor hun nominerede kattene.

Luk video

- Lægerne kunne ikke rigtig forstå, da han kom ind at hans kropstemperatur var så høj, da han havde ligget på et koldt betongulv. Jeg spurgte lægerne, og de mente, at det godt kunne have noget med kattene at gøre siger Niels Jørgens datter, Yvonne Thomsen til TV SYD.

- Jeg tror helt sikkert det har betydet, at han kunne holde sig varm, og det tror jeg betyder rigtig meget, når man ligger i sådan en situation, siger Yvonne

Tror du de har reddet hans liv?

Det tror jeg faktisk de har været med til, ja. 

Lægerne kunne ikke rigtig forstå, da han kom ind at hans kropstemperatur var så høj, da han havde ligget på et koldt betongulv

Yvonne Thomsen

Blev fundet af sin chef

Nu er der gået et halvt år siden Niels Jørgen lå bevidstløs med sine fire katte. Han husker ikke noget fra timerne på køkkengulvet, heller ikke at hans chef bankede på, fordi Niels Jørgen ikke var kommet på arbejde eller tog sin telefon.

Niels Jørgen er i dag lam i venstre side og sidder i kørestol, men kattene har været en stor motivation for ham til at komme hjem igen.

Niels Jørgen og Yvonne tog i dag imod prisen på kattenes vegne. Foto: Ina Clausen, TV SYD

- Vi var spændte på, hvordan kattene ville reagere på kørestolen og på min far, nu hvor han er anderledes. Men de har taget godt imod ham og hans nye køretøj, siger Yvonne Thomsen.

Læs også Dyrehelte: Kattene Zoe og Tikko advarede ejer om defekt ovn

Kattene vinder pris

For deres gerning bliver de fire katte kåret som ugevindere i konkurrencen Danmarks Dyrehelt 2016, som Agria Dyreforsikring står bag. Med titlen følger en præmie, der indeholder en sygeforsikring af kattene i et år, og 5000 kroner, som deres ejere skal donere til dyrevelgørenhed. Niels Jørgen og Yvonne har besluttet at donere pengene til Fyns Internat.