Flugt fra regn og rusk giver travlhed i Billund Lufthavn

August blev endnu en travl måned i Billund Lufthavn. Det triste danske sommervejr mærker lufthavnen i form af fyldte fly til destinationer med sikker sol og sommervejr.

347.129 passagerer gik gennem Billund Lufthavn i august, hvilket er en fremgang på 6,9 procent i form af 22.390 flere passagerer.

August er præget af, at de sidste ferierejsende er på vej ud og i høj grad på vej hjem fra ferie, samtidig med at de forretningsrejsende igen sidder på flyene.

Det triste danske sommervejr mærker lufthavnen i form af fyldte fly til destinationer med sikker sol og sommervejr. Chartertrafikken havde 106.763 rejsende i august. Det er en fremgang på 2.059 passagerer eller 2,0  procent.

- Der har faktisk ikke været flere flyafgange end tidligere, så her er der tale om fuldt belagte fly. Danskernes ønske om sol og sommer har givet charterbureauerne en travl periode. Antallet af charterpassagerer er formentlig noget højere end det, vi ser på de deciderede charterfly, da mange bureauer køber et antal sæder på almindelige rutefly. En tendens, der bliver mere og mere tydelig gennem disse år, sigerlufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen i en kommentar til lufthavnens månedsrapport for august.

Det er fortsat Spanien, Grækenland og Tyrkiet, der har de mange feriegæster, men også Egypten begynder at komme godt med efter en meget vanskelig periode gennem de seneste år. 

Udenrigsruterne havde 228.799 passagerer, hvilket er 22.491 flere end sidste år. “

Indenrigsruterne havde 10.772 passagerer. Der er tilbagegang på ruten til København og fremgang på ruten til Bornholm.