TV der bevæger dig

Fly kørte i rabatten i Billund - nyt fly er sat ind på ruten

Et fly fra British Airways kom tirsdag formiddag på afveje. Det sad fast i rabatten på landingsbanen i Billund Lufthavn. Nu er er der indsat et andet fly.

00:14

Snerydningsmaskinerne var i fuld sving i Billund Lufthavn. Video: Hugo Sørensen, Billund Photo

Flyet kørte ud i rabatten i landingsbanens østlige ende. Som det fremgår af fotoet her, så præger sne og blæst forholdene i Billund. Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Flyet fra British Airways kom tirsdag formiddag på afveje og kørte fast i rabatten på landingsbanen i Billund Lufthavn. Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

1 af 3

British Airways fly fra Heathrow  landede tirsdag formiddag planmæssigt i Billund kort efter klokken 10. Men umiddelbart efter landingen kom flyet for langt ud i græsrabatten, da det kørte på vej ind mod lufthavnsterminalen. Det bekræfter lufthavnens chef Kjeld Zacho Jørgensen overfor TV SYD. 

Som det fremgik på Billund Lufthavns hjemmeside var British Airways fly BA805 til London klokken 11.05 ikke kommet på vingerne til tiden.

- Det skete uden dramatik, da flyet havde ganske lav fart, da det kørte ud i rabatten. Kaptajnen orienterede passagerne om baggrunden for uheldet, mens de sad i flyet og ventede på at blive hentet i bus. Ingen er kommet noget til, siger lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen til TV SYD. 

BA805 til London Heathrow skulle være lettet klokken 11.05 - men fløj først fra Billund Lufthavn klokken 14.30, da der først skulle indsættes et erstatningsfly. Foto: BLL.dk

OPDATERING:
Afgangen klokken 11.05 fra Billund med British Airways BA805 til  Heathrow blev forsinket. Det fastkørte fly skulle være returneret til London med nye passagerer fra Billund. Men i stedet blev et andet fly fra British Airways sat ind på ruten, så passagerne kunne komme afsted klokken 14.30 mod London Heathrow.

- Der er indchartret et nyt fly. Jeg henviser til British Airways for yderligere oplysninger, siger marketingchef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm, til TV SYD.

Flyet der kørte af landingsbanen står fortsat i Billund Lufthavn. Sikkerhedstilstanden skal vurderes inden det kommer i luften igen. Der er tale om et fly af typen Airbus A319. 

Læs også Løbsk fly lammer Billund Lufthavn

 

- Der er ved at blive lavet tekniske undersøgelser på flyet, men jeg har ikke fået yderligere meldinger på nuværende tidspunkt, siger kommunikationsrådgiver Heidi Bisgaard fra PrimeTime, der står for British Airways PR-arbejde i Danmark.

Sydøstjyllands Politi blev kort tid efter hændelsen orienteret af Billund Lufthavn.

- Som det er oplyst for os er der intet politimæssigt i det skete, siger vagtchef Jørn Lindhart, Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

Ingen personer kom til skade under tirsdagens hændelse i Billund Lufthavn.