For første gang i 11 år: Næsehornsunge født i Givskud Zoo

Fredag eftermiddag fødte næsehornet Mazumba en lille unge. Det er ikke sket siden 2006, at der er født næsehornsunger i Givskud Zoo.

For første gang i 11 år er der blevet født en næsehornsunge i Givskud Zoo. 

60 kilo og 110 centimeter lang. Det er størrelsen på den nyfødte næsehornsunge, lyder skønnet fra Givskud Zoos glade direktør Richard Østerballe.

quote

60 kilo og 110 centimeter lang. Det er størrelsen på den nyfødte.

Richard Østerballe, direktør, Givskud Zoo

- Det er mit bedste bud, for moderen Mazumba har ikke tilladt os at komme til at veje og måle den nyfødte. Vi vidste, at det var lige oppe over med fødslen, så vi har holdt godt øje med hende. Og vi er så glade for, at Mazumba har fået en rask lille unge, siger Richard Østerballe lørdag eftermiddag til TV SYD. 

Allerede ved ankomsten til Danmark var Mazumba halvvejs gennem sin drægtighedsperiode, som varer op mod 18 måneder. 

Den nyfødte unge er en hun.

- Normalt siger man, at hanner kommer for tidligt. Og da ungen var stor og hurtigt på benene efter fødslen, troede vi først, at det var en han. Men det er faktisk en hun, fortæller Richard Østerballe. 

Moderen Mazumba kom til Givskud i februar 2017 fra den zoologiske have Beekse Bergen Safari Park i Holland, hvor faren også er fra.

I den næste tid vil Mazumba og ungen gå adskilt fra de andre næsehorn i stalden. Det er Mazumbas tredje unge, og allerede nu er det tydeligt, at hun er en erfaren og omsorgsfuld mor.  

Generelt er næsehornsfødsler i fangenskab sjældne. Men takket være et internationelt avlssamarbejde mellem zoologiske haver, som Givskud Zoo er en del af, er der i de senere år sket en stigning i antallet af fødsler af hvide næsehorn. 

På Facebook har Givskud Zoo offentliggjort de første billeder af den lille ny: