For første gang over kvart million passagerer i maj

Billund Lufthavn har for første gang i lufthavnens historie sendt over en kvart million passagerer af sted i maj. 256.752 rejste til og fra Billund i maj. Det var 13.466 flere end sidste år. Eller en stigning på 5,5 procent.

- Der er tal, der har en slags magi over sig, og en kvart million passagerer er en milepæl, siger direktør Kjeld Zacho Jørgensen. Vi har i år godt kunnet mærke, at der har flere rejsende på bestemte tidspunkter, så det er altid spændende at gøre tallene op ved månedens afslutning, for at se om fornemmelserne har været rigtige. Og det viste de sig at være.

Over halvdelen er fløjet med udenrigsruterne, hvor flere selskaber har indsat større fly. Det ses bl.a. på afgange til Amsterdam, Frankfurt og Istanbul.

Indenrigstrafikken er vokset med 19 procent. Godt 12000 rejste indenrigs.

Chartertrafikken steg med 2,2 pct.

- Selv om der ikke er tale om mere end godt 300 passagerer, er det værd at bemærke, at der i maj måned har været rejsende direkte fra Rusland til Billund. To charterfly har bragt russiske gæster, primært til Legoland, og alle involverede parter i dette projekt er tilfredse med resultatet,, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

- Nationale aftaler om flytrafik mellem Rusland og Danmark tillader ikke, at der etableres ruteflytrafik til andre lufthavne end København. Så Vestdanmarks eneste mulighed for at få andel i det stærkt voksende marked i Rusland er charterfly, hvilket vi har arbejdet på gennem en periode. Så det er en stor tilfredsstillelse, at se det lykkes.