Frivillige tilbage på Filskov Friplejehjem efter coronakrisen

For første gang i næsten et halvt år var de frivillige i dag tilbage på Filskov Friplejehjem. Det syntes, de var så stort, at det kaldte på ægte champagne.

Det er seks lange måneder siden, at Jens Erik Rasmussen og  Verner Hansen sidst var ude at gå sammen. Eller rettere, Verner sidder og Jens Erik skubber.

- Det har været så indelukket. Ikke engang min familie har jeg kunnet få besøg af. Det er godt, at der er åbnet igen, siger Verner Hansen, der er beboer på Filskov Friplejehjem.

De frivilliges tilbagekomst blev fejret med stilkede glas og boblevin. 

En festdag skal da fejres med champagne.
En festdag skal da fejres med champagne.

- Det er en festdag, at vores frivillige må komme igen, og at vores beboere må være sammen med dem igen, siger aktivitetsmedarbejder Dorte Mouritsen.

- Nogle af vores beboere har spurgt, skal vi dø af corona, eller skal vi dø af ensomhed, beretter aktivitetsmedarbejder Dorte.

Corona-virussen er stadig i samfundet, og det kender de alt til i Filskov. 7 beboere og 11 ansatte har været syge af corona, og to er døde. Alligevel sætter de igang igen.

- Vi er enige om, at vi må tage en chance. Vi spritter af, og vi har udleveret mundbind til de frivillige. De skal selvfølgelig ikke gå rundt med dem derude, men hvis de kommer i en situation, hvor de kommer tæt på beboerne, så kan de tage dem på, fortæller Dorte Mouritsen fra Filskov Friplejehjem.

Jens Erik Rasmussen har forsøgt at holde kontakten i de seks måneder, han har været forhindret i at møde op. Han har for eksempel sendt fire postkort. Jens Erik er ikke selv nogen vårhare og derfor ekstra i risikogruppen, men han tager det afslappet.

- Vi går ude i det fri og har ansigtet i samme retning. Derfor er risikoen ikke så stor, siger hans i dag.

Jens Erik og Verner deler en lidenskabelig interesse for haver, og der bliver kigget haver i stor stil på den halvtimelange gåtur.