Generationsskifte fuldføres nu i Lego-familien

Om halvandet år overtager Thomas Kirk Kristiansen formandsposten i Lego-familiens pengetank, Kirkbi, efter sin far Kjeld Kirk Kristiansen.

I foråret 2023 overtager Thomas Kirk Kristiansen formandsposten i Lego-familiens pengetank, Kirkbi efter sin far, Kjeld Kirk Kristiansen.

Det oplyser Kirkbi i en pressemeddelelse.

Ifølge Kjeld Kirk Kristiansen har familien igennem en lang årrække forberedt sig på fremtiden.

- Vi har et klart formål, som handler om legens betydning for børns udvikling, læring og trivsel. Passionen for leg og læring har altid været drivkraften i familien, og det er vigtigt for os at føre denne arv videre i de kommende generationer, siger Kjeld Kirk Kristiansen i meddelelsen.

Kirkbi ejer 75 procent af Lego-koncernen og varetager en investeringsportefølje på 87 milliarder kroner.

Forberedt længe

Formandsskiftet i Kirkbi sker som sidste skridt i det glidende generationsskifte mellem tredje og fjerde generation i Kirk Kristiansen-familien.

Kjeld Kirk Kristiansen udtrådte i april 2019 af Legokoncernens aktieselskabsbestyrelse. I foråret 2023 fylder han 75 år.

- Thomas har haft rollen som mest aktiv ejer på vegne af familien siden 2016, og han har påtaget sig rollen som formand for Lego A/S og Lego Fonden med vision, omhu og omsorg.

Hans tiltrædelse som formand for Kirkbi i foråret 2023, er et naturligt næste skridt i det glidende generationsskifte, siger Kjeld Kirk Kristiansen.

Kirkbi