Givskud mister alfahan: Samson er død

Givskud Zoo har mistet en stor personlighed. Parkens store attraktion og personlighed, gorillaen Samson, er fundet død i sit bur. Samson er formentlig død af hjerteproblemer. Han fik for to år siden konstateret, at venstre hjerteforkammer var forstørret.

- Det kommer ikke helt bag på os, at Samson er død, for han har i en længere periode vist tegn på, at han ikke var helt på toppen, udtaler direktør Richard Østerballe på parkens hjemmeside. Samson har, som mange gamle mænd, haft sin egen medicinboks og dagligt været medicineret for at kompensere for den dårlige hjertefunktion. Hans høje alder, og det at han på det seneste tabt sig en del, har indikeret, at vi formentlig ikke ville have ham så længe endnu, fortsætter Richard Østerballe.

Samson har på flere måder været et stort aktiv for Givskud Zoo. Han har bidraget til avlsprogrammet med 8 unger, hvoraf flere allerede selv har fået unger. Han har fascineret og glædet utrolig mange at parkens gæster, der har besøgt ham og resten af gorillaflokken. Samson har desuden haft sin egen Facebook-side med over 12.000 fans, hvor man har kunnet følge med i gorillaernes liv i Givskud Zoo.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvor gammel Samson var, siger Richard Østerballe. Han kom fra Cameroun til København Zoo i 1972 i en alder af ca. to år, så vi skønner ham til at have været 45 år gammel. Samson kom til Givskud Zoo i 1998 fra København Zoo