TV der bevæger dig

Halvanden tons Lego til spejderarbejde

Spejdere bygger ikke kun med gran-rafter. På Spejdernes Lejr 2012 har deltagerne haft 1½ tons Lego at bygge med. De mange klodser skal fremover bruges til ledertræning af spejdere i Central- og Østeuropa plus Tunesien.

De 1½ ton LEGO-klodser, symboliseret med to papkasser, gives til de danske spejderkorps. Fra højre: Anette Jappe, De grønne Pigespejdere; Benny Agergaard, Det Danske Spejderkorps; Camilla Torpe, Lego, Billund; Søren Hemdorff, Holstebro Kommune; Slim Guizani, Tunesia Scouts; Kristian Rostgaard, KFUM-Spejderne og Vicki Sigvert Nielsen, KFUM-Spejderne.

Lego Build the Chanse har været en af de populære aktiviteter på spejderlejren ved Holstebro. Her har ca. 5000 børn givet et bud på, hvordan en nu bydel i Holstebro skal udformes.

- Børnene har vist megen fantasi og kreativitet hele ugen, så det er nogle meget imponerende bygninger, de har fået lavet, fortæller Camille Torpe fra Billund-koncernen.

Gøre rene

Alle Lego-modellerne er placeret i midten af den store sportshal, hvor spejderne bygger videre på resten af gulvet.

De mange klodser sendes efter lejren retur til Billund, hvor de efter grundig rengøring sendes til KFUM-Spejdernes projekt i Tunesien samt til de fem danske spejderkorps, der sammen arbejder med etablering og styrkelse af spejderarbejdet i Central- og Østeuropa. De fem danske spejderkorps har gennem flere år haft en fælles projekt i landene, hvor målet er at styrke spejderarbejdet.

Lego Build the Change afholdes mange steder i Verden. Senest er et projekt endda sat i gang hos den amerikanske rumfartsorganisation NASA.

Mest sete på tvsyd.dk