TV der bevæger dig

Handicappede mister deres ferie

Billund Kommune vil ikke længer tillade, at handicappede betaler en kommunalt ansat for at tage med på udflugt, på ferie eller til koncert. De handicappede betaler selv, men det må de ikke.

05:03

Per Knudsen siger, at datteren Ann-Dorthe har haft stor glæde af sin ferie med en hjælper fra kommunen. Men nu er det slut.

1 af 2

Det har været praksis, at psykisk handicappede selv betaler for at blive ledsaget af en pædagog, når de skal på ferie eller udflugter. Nu siger kommunen, at der ikke længere må være penge mellem personale og beboere. Konsekvensen er, at de handicappede må blive hjemme.

En menneskeret

TV Syd har besøgt Ann-Dorthe Knudsen, der har været på ferie med en hjælper fra kommunen. Hendes far, Per Knudsen, siger, at rejserne har givet hans datter livskvalitet.

- Det bør være en menneskeret for alle at komme på ferie, siger han. Det er uforståeligt, at kommunen har taget den beslutning. Det er en katastrofe.

Billund Kommune besluttet, at de handikappede ikke må betale for pædagogerne.Derfor må de blive hjemme. Det fremgår af et brev, som kommunen har sendt til forældre og pårørende til psykisk handikappede.

Kun tre udflugter

I stedet vil Billund Kommune arrangere tre årlige en-dags udflugter for de psykisk handikappede. Det er alt for lidt, mener forældrene.

Kommunen forklarer beslutningen med, at der ikke længer må være penge mellem de handicappede og kommunens ansatte. Kommunen har også behov for at spare på handicap-området.

- Det er ikke korrekt, siger Per Knudsen. De handicappede betaler selv for billetten, kost, logi og personalets udgifter.

Brevet fra Billund Kommune har overrasket medlemmer af Social og Sundhedsudvalget, som er splittet i sagen. Nogle af medlemmerne vil have omstødt beslutningen.