TV der bevæger dig

Hårde straffe til vognmand og chauffør

En chauffør og en vognmand er torsdag idømt store bøder og betinget fængselsstraffe for overtrædelse af kørehviletidsregler samt snyderi med kørekort.

Svindel med kørekort og overtrædelse af kørehviletidsbestemmelser udløser stor bøde til lastbilchauffør. Foto: Ritzau/Scanpix

Den 44-årige chauffør var tiltalt for at have kørt på to andres kørekort i alt 31 gange, og han har dermed overtrådt reglerne om kørehviletid, oplyser Sydøstjyllands politi i en pressemeddelelse. Vognmanden var tiltalt for at have medvirket til, at chaufføren kørte på de andres førerkort.

Chaufføren blev torsdag ved Retten i Kolding idømt tre måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste og en bøde på 142.000 kroner og frakendelse af førerretten til tunge køretøjer i to og et halvt år. Vognmanden blev idømt tre måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

- Kørslerne fandt sted tilbage i marts til juni måned 2016, hvor sagen blev efterforsket af Tungvognscenter Syd, fortæller specialanklager Pernille Moesborg.

Sagen har været så længe undervejs, fordi alle sager om overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne har været sat i bero fra september 2017 til 1. juni 2018. 

Både vognmanden og chauffføren har erkendt sig skyldige og modtog dommen.