TV der bevæger dig

Henrik Dam er statsminister i disse uger

Danmark regeres fra Grindsted i denne tid. Henrik Dam Kristensen er vikar, mens Helle Thorning- Schmidt holder ferie i udlandet.

Henrik Dam Kristensen er fungerende statsminister mens Helle Thorning -Schmidt er på ferie i udlandet.

- Jeg er faktisk også justitsminister og europaminister i denne uge. Og i næste uge skal jeg også være forsvarsminister, siger Henrik Dam Kristensen til bt.dk.

Statsministeren har lidt overraskende peget på sin transportmister som vikar.

- Der er ikke så meget hokus-pokus i det. Jeg tror mest, det handler om, at jeg er en af dem, der er hjemme, siger Henrik Dam Kristensen (S).

Det tidligere landpostbud fra Vorbasse er dog ikke ved at segne under arbejdsbyrden med de ekstra minister-kasketter.

- Det er ikke sådan, at jeg går ud og ind ad de forskellige ministerkontorer med ny kasket på hele dagen. Det foregår mest på den måde, at ministersekretærerne koordinerer det med min egen ministersekretær, hvis der er noget, der skal skrives under. Så kan jeg stille spørgsmål, inden jeg skriver under.

8-10 ministerposter

Henrik Dam Kristensen har været transportminister, siden regeringen kom til i 2011. Men han har også både været Landbrugs- og fiskeriminister, fødevareminister og Socialminister fra 1994-2001.

- Jeg tror, at jeg efterhånden har beklædt stort set samtlige ministerposter. Vi vikarierer for hinanden, når vi er på ferie eller ude af landet. På et tidspunkt havde jeg 8-10 forskellige ministerkasketter på samtidig. Men der er jo ikke tale om de tunge sager, når man vikarierer.