TV der bevæger dig

Her har de daglige problemer med internettet

Hos familien Madsen i Sønder Omme har de så dårlig internetforbindelse, at det er et kæmpe problem. Et nyt lovforslag skal hjælpe dem.

Familien Madsens internetforbindelse er så dårlig, at de har været nødt til at montere en skibsantenne på taget, for at kunne komme på nettet. 

- Egentlig burde det være en del af vores forsyningssikkerhed, når vi skal digitaliseres. Altså ligesåvel som man har strøm, så burde der også være internetdækning, siger Gitte Madsen. 

Familien bor i et dødt område mellem Filskov og Sønder Omme, og her ligger en stribe af huse, der har problemer med internettet. 

- Min søn han har købt Fifa (et computerspil, Red.) for nylig og ville downloade det. Det tog ham 20 timer, så det er lidt håbløst, fortæller Gitte Madsen. 

Vil finansiere det over realkreditten 

I dag bruger vi internettet til så mange ting, at det kan være svært at undvære det. Derfor skal et nyt lovforslag fra Venstre, gøre det nemmere for familier som familien her, at få etableret en ordenlig internetforbindelse. Regeringen foreslår, at man via et lån i sin realkredit kan finansiere nedgravningen af fibernet, som ofte kan være en bekostelig affære. 

Min søn han har købt Fifa (et computerspil, Red.) for nylig og ville downloade det. Det tog ham 20 timer, så det er lidt håbløst

Gitte Madsen

- Min forhåbning er at det her er et skridt på vejen. Men vi ser også frem til at regeringen får taget skeen ud, så vi får mere ud af bredbåndspuljen, så der kommer balance i hele Danmark, siger næstformand i Landdistrikernes Fællesråd, Karsten Gram.

Læs også Glæde på landet: Bedre mobil- og bredbåndsdækning på vej