Historisk overskud for Den Jyske Sparekasse

Rekordregnskab for første halvår af 2017 fra Den Jyske Sparekasse med hovedsæde i Grindsted. Overskuddet er på 75 millioner kroner.

Den Jyske Sparekasse har fået rekord-resultat for første halvår af 2017. Overskuddet er på 75 milloner kroner – det største i sparekassens 145 år lange historie. 

Den Jyske Sparekasse, der har hovedsæde i Grindsted, har gennemlevet en udfordrende periode, hvor især betydelige nedskrivninger på sparekassens landbrugskunder har sat spor i resultaterne. Også i første halvår af 2017 har der været store nedskrivninger på udlån og tilgodehavender – knap 60 millioner kroner.

Det stærke halvårsresultat er også medvirkende til, at sparekassen har forbedret sin soliditet.

Det giver ledelsen grund til optimisme omkring dens langsigtede strategi om at blive omdannet til aktieselskab med efterfølgende børsnotering i 2019, skriver banken i en pressemeddelelse.

Den Jyske Sparekasse er tæt forbundet med sine landbrugskunder og følger levende med i denne sektor. De nuværende afregningspriser og –prognoser i landbruget er gode, men sparekassen understreger, at der skal en længere periode med tilfredsstillende afregningspriser til, før landbruget permanent kan lægge de økonomiske udfordringer bag sig.