Oversigt

Højgaard taber fourball ved Ryder Cup

Nicolai Højgaard fra Billund og Tommy Fleetwood lavede en del birdies, men tabte klart sin fourball ved Ryder Cup.

Nicolai Højgaard fra Billund tabte med sin makker, englænderen Tommy Fleetwood, sin fourball ved Ryder Cup i Rom lørdag eftermiddag.

Det europæiske par lavede fem birdies og en eagle på de 17 huller, som dysten nåede at vare, men det hjalp ikke meget, da modstanderne Brian Harman og Max Homa samtidigt diskede op med syv birdies og en eagle.

I fourball har hver af de fire spillere i den enkelte match sin egen bold, og holdet med den bedste individuelle score vinder hullet, men hverken Fleetwood eller Højgaard fik indledningsvist gang i deres spil.

Homa og Harman vandt fire af de første ni huller, inden Fleetwood omsider vandt et hul for den europæiske duo. På 14. hul tog Højgaard fat og vandt hullet efter et overlegent drive og et glimrende put, men det forlængede blot opgøret.

Fleetwood strålede med en flot eagle på 16. hul, men igen endte det med at være pynt. Især Homa var således formidabelt spillende, og med to hullers forspring efter 17 huller var opgøret afgjort.

På det tidspunkt havde Collin Morikawa og Sam Burns også sikret USA et point fra deres møde med svenske Ludvig Åberg og norske Viktor Hovland, der ellers var højtflyvende efter en overlegen sejr i fourball lørdag formiddag.

Bagud med fire huller sluttede den match allerede efter 15 huller.

Med de to amerikanske sejre har USA reduceret til 4½-9½, inden lørdagens sidste to dyster i fourballs er færdigspillet.

Uanset de to nederlag og resultatet af de to resterende dyster vil Europa være favorit til den samlede sejr søndag.

Her skal alle spillere i aktion i 12 singlekampe, og i hver er der et point på spil. Endnu er det ikke afgjort, hvem der møder hvem.

Som forsvarende mester skal USA "kun" op på 14 point for at vinde trofæet, mens Europa skal have mindst 14½ point for at få revanche for det sviende 9-19-nederlag i Wisconsin for to år siden.