TV der bevæger dig

Hvem kan føre ploven helt lige? Der er DM i pløjning

Anden dagen for DM i pløjning for landbrugselever er i lørdag i fuld gang på markerne omkring Grindsted Landbrugsskole. Pløjerne dyster om at blive mester i stubjord.

Der kæmpes om DM i pløjning.

DM i pløjning 2016 Foto: Daniel Lauridsen

1 af 2

DM i pløjning finder sted hvert efterår, og er landbrugets sportsgren, hvor man dyster i godt landbrugsfagligt håndværk, for det at føre ploven helt lige er i højsæde.

Spørger du mig, er den sandjord de pløjer, den bedste at lave smukke plovfurer i. Men der er nok nogen, der foretrækker en mere leret jord.

Kristoffer Høi, landmand og arrangør af DM i pløjning 2016

I år er LandboUngdom i Region Ribe vært ved DM i pløjning, som begyndte fredag og slutter lørdag aften med en pløjefest.

300 landbrugselever og 11 skoleteams deltager i konkurrencen, og i følge arrangørerne er jorden super god at konkurrere i.

DM i pløjning 2016 Foto: Daniel Lauridsen

- Spørger du mig, er den sandjord de pløjer, den bedste at lave smukke plovfurer i. Men der er nok nogen, der foretrækker en mere leret jord, fortæller Kristoffer Høi, landmand og arrangør af DM i pløjning 2016. 

Lørdag er der pløjning for veteraner, som dyster i fire klasser og også de pløjer i stubjord. Og senere lørdag dyster seks kommunalpolitikere inklusiv Billunds borgmester Ib Kristensen (V) om æren som den bedste pløjer.

DM i pløjning 2016 Foto: Daniel Lauridsen

Alle resultater til DM i pløjning offentliggøres lørdag klokken 16, og lørdag aften er der plovfest for alle deltagere. 

TV SYD tager forbi i løbet af lørdagen, og resultatet kan ses lørdag aften på TV SYD, men her kan du nyde en video lavet af en af Daniel Lauridsen, der er medarrangør og den er lavet i forbindelse med fredagens konkurrencepløjning.

Se meget mere om årets konkurrence på deres Facebook-side

01:06

Bent Jacobsen tror ikke han vinder, men det er sjovt at være med.

Luk video