TV der bevæger dig

Hver fjerde fýret

Danmarks tredjestørste flyselskab måtte i onsdags sige farvel til 51 medarbejdere ud af de blot 189 ansatte.

01:17

SunAir måtte blandt andet fyre 28 piloter i onsdagens store fyringsrunde.

1 af 2

Det var ikke med sin gode vilje, at Niels Sundberg, der ejer SunAir, i onsdags måtte afskedige 51 af sine 189 ansatte. Det var blandt andet 28 piloter, der nu skal se sig om efter et nyt arbejde.

Niels Sundberg begrunder fyringsrunden med en kraftig nedgang i omsætningen de sidste 18 måneder, og han fortæller, at han ikke længere kunne få forretningen til at hænge sammen med så mange medarbejdere.

- Det er selvfølgelig ikke rart. Mange af piloterne har jeg også selv arbejdet sammen med som kaptajn, fortalte Niels Sundberg til TV Syd i dag.

Ikke børsnoteret

SunAir er det tredje største flyselskab i Danmark, men ulig de andre danske selskaber SAS og Cimber Sterling, er SunAir ikke børsnoteret. Der er altså ingen aktionærer til at bøde faldet, hvis SunAir flyver med underskud.

Niels Sundberg undrer sig over, at de børsnoterede selskaber sælger flysæder til priser under produktionsprisen - en mulighed hans selskab ikke har.

- Jeg kan ikke forstå, man vælger at dumpe priserne på den måde. Og jeg kan slet ikke forstå, at det kan lade sig gøre i et frit konkurrencesamfund, siger han.

Niels Sundberg ser dog lyst på fremtiden og understreger, at når man har et firma går det både op og ned. Efter denne nedtur og fyringsrunde håber han på, at det snart bliver tid til fremgang igen.