I dag dater familien Olesen Billund Kommune

Et nyt iværksætterprojekt skal lokke flere børnefamilier til. Derfor er familien Olesen mandag og tirsdag på date med Billund Kommune.

Familien Olesen bor normalt i Esbjerg, men de kunne godt tænke sig at bo mere centralt i landet. Derfor er de taget på date med Billund Kommune i et nyt iværksætterprojekt, der hedder Kommune Match.

- Man vælger jo normalt en by, og så tager man de ting, der følger med. Nu får vi mulighed for at høre, hvad Billund som kommune har at byde på, siger Pernille Olesen til TV SYD.

I dag tjekkede familien ind på Hotel Legoland med billetter til forlystelsesparken. I morgen skal de spise brunch med Marianne Witte, bosætningskoordinator i Billund Kommune, og borgmester Ib Kristensen (V).

- Jeg synes, det er fantastisk, og jeg glæder mig til i morgen, siger Dennis Olesen, der snart er færdiguddannet ingeniør. Derfor er det især jobmuligheder, der er vigtige for familien.

quote

Man vælger jo normalt en by, og så tager man de ting, der følger med. Nu får vi mulighed for at høre, hvad Billund som kommune har at byde på.

Pernille Olesen

- Jobmulighederne for mig og Pernille og så de generelle muligheder for familien, det er de vigtigste ting for os, siger Dennis Olesen.

Billund Kommune er en af de testkommuner, der lige nu er med i Kommune Matches datingforsøg.

- Vi er med i det her pilotprojekt, fordi vi er en nysgerrig kommune, siger Marianne Witte til TV SYD.

Hos Kommune Match er der samlet oplysninger om danske kommuner, som man kan sammenligne med hinanden.

- Der har de samlet en masse informationer på et sted, så vi har det der, i stedet for at vi skal finde de forskellige ting alle mulige steder, siger Dennis Olesen.

- Jeg synes, det er rart og overskueligt, siger han.

Derudover er familien Olesen blevet matchet med Billund Kommune, fordi kommunen lever op til mange af de krav, familien har. Det er et værktøj, som Marianne Witte forventer sig meget af.

- Ja bestemt, for hvis vi kan matche dem, så kan vi også fastholde familierne, siger hun.

I dag har familien set nærmere på Billund som by, og selvom en tur i Legoland ikke får familien til at flytte til Billund alene, så trækker Legoland i hvert fald ikke ned for børnefamilien.

- Men det er en fed oplevelse for børnene, siger Pernille Olesen.