Jacob har sikret sig billet til fodboldbraget på Wembley

Jacob Mouritsen fra Sdr. Omme er en af de heldige danskere, der godt kan få adgang til semifinalen mellem England og Danmark.

Når Danmark onsdag klokken 21.00 betræder græstæppet på det legendariske Wembley Stadium i London, er én ting på forhånd helt sikkert.

De danske fans vil være klart i undertal. 

Men Jacob Mouritsen fra Sdr. Omme har sikret sig billet og lover på forhånd, at han nok skal gøre, hvad han kan for at heppe på Danmark fra tilskuerrækkerne.

- Vi skal prøve, så godt vi kan. Selvom vi er oppe mod næsten 60.000 englændere, er der ingen tvivl om, at vi vil give den fuld gas og skabe en rød mur, siger Jacob Mouritsen.

quote

Den følelse, som landsholdet giver, er bare noget helt specielt.

Jacob Mouritsen, fodboldfan

En af de heldige

Jacob Mouritsen studerer lige nu på University of Sheffield og er altså en af de danskere, der godt må komme på stadion, fordi han har bopæl i Storbritannien.

Og der var slet ingen tvivl om, at den mulighed skulle udnyttes.

- Den følelse, som landsholdet giver, er bare noget helt specielt, fortæller Jacob Mouritsen, der også var i Amsterdam for at se kvartfinale mod Wales.

Feststemning efter sejren i  Amsterdam.
Feststemning efter sejren i Amsterdam.

Stor interesse for billetterne

De første 6.600 danske billetter til kampen er udsolgt, og der er stor interesse blandt de udeboende danskere.

- Sammen med en kammerat oprettede vi søndag aften en begivenhed på Facebook, hvor de danske fans kan mødes i London før kampen og sørge for at komme i god stemning.

- Der er allerede næsten 400, der har meldt sig, og 250, der er interesseret i at mødes, så vi kan samle fans og skabe fælles front før kampen, fortæller Jacob Mouritsen.

Hos DBU gør de også, hvad de kan, for at der kommer god stemning på stadion, selvom de britiske karantænekrav spænder ben for flere danske fans til kampen.

Fankoordinator Anders Hagen fortæller til TV 2, at der er sendt masser af danske flag afsted til London, som bliver uddelt til de danske fans.

Mandag aften kunne DBU fortælle, at yderligere 1.400 billetter til danske fans er sat til salg.

En svær kamp

England er på forhånd favorit til kampen, og Jacob Mouritsens engelske venner tror også på en sejr til hjemmeholdet. Men der er stor sympati og respekt for det danske hold, fortæller han.

- Mange englændere har holdt med Danmark i turneringen på grund af Christian Eriksen, siger Jacob Mouritsen.

Han forudser en tæt kamp mellem de to mandskaber. Hvordan den ender, tør han næsten ikke at spå om. 

 - Men måske 2-1 til et af holdene.