Job som sørøver eller legeinstruktør trak 1.000 til stor jobmesse i Billund

Den traditionsrige jobmesse for sæsonarbejdere i Billund foregik lørdag for første gang i samarbejde mellem Legoland, Lego House, Lalandia og Wow Park - med stor interesse fra fremmødte.

I fem timer var der proppet med folk i Billund, der ville tale sig til et job som prinsesse, Play Agent, livredder eller legeinstruktør.

De og mange andre jobfunktioner var nemlig på højkant til fælles jobmesse i Billund Idrætscenter for sæsonarbejde i Legoland, Lego House, Lalandia Billund eller Wow Park.

Og interessen var stor for de mange forskellige muligheder hos virksomhederne.

- Vi har ikke de konkrete besøgstal endnu, men vi er på vej mod 1.000 besøgende, siger Claus Jeppesen, der er HR Director i Legoland Billund og fortæller at der stadig er godt gang i den en time før lukketid.

Medarbejdere i alle aldre stod klar til at tale med kommende kollegaer i Billund Idrætscenter.
Medarbejdere i alle aldre stod klar til at tale med kommende kollegaer i Billund Idrætscenter.
Foto: Sarah Bisgaard Jakobsen/Legoland

Forlystelsesparken alene søger cirka 600 nye medarbejdere til den kommende sæson, der starter 1. april, og det gælder både rengøring i både park og på hotel, at stå ved forlystelserne, servicere sultne gæster og mange andre typer jobs, der skal få parken til at køre rundt.

- Vi har jo en stor base af gengangere, der kommer fra sidste sæson, og dem er vi glade for, for de kender parken godt. Men vi skal kunne bemande resten af stillingerme, så det er en vigtig dag i dag, siger Claus Jeppesen.

For første gang

Normalt holder virksomhederne individuelle jobmesser, og det er første gang, at man som sæsonarbejder kan høre om flere forskellige jobmuligheder, så man kan finde det bedste match.

- Det er en meget mangfoldig gruppe, vi har set i dag, så der er ikke nogen afdeling, der er blevet udvist større interesse for end andre. Og det er nok, fordi vi har så forskellige tilbud, at vi kan tiltrække en bred gruppe mennesker, fortæller Claus Jeppesen og tilføjer, at alle steder har gjort meget ud af at gøre jobmessen til en oplevelse, nu hvor det handler om forlystelsesparker og lignende oplevelser.

Man kunne f.eks. få sig en fletning eller blive malet i hovedet til jobmessen for at sætte fokus på leg og de oplevelser, der vil møde fremtidige sæsonarbejdere i parkerne.
Man kunne f.eks. få sig en fletning eller blive malet i hovedet til jobmessen for at sætte fokus på leg og de oplevelser, der vil møde fremtidige sæsonarbejdere i parkerne.
Foto: Sarah Bisgaard Jakobsen/Legoland

- Jeg har set rigtig mange glade mennesker og oplever generelt godt humør. Jeg har lige så to unge mænd komme løbende malet som tiger i hovedet, griner han.

Ved jobmessen kunne interesserede scanne en QR-kode, som sendte informationer om personen direkte til den valgte virksomhed. Nogen bliver tilbudt en samtale, mens andre allerede har fået ansættelsespapirer i hånden lørdag.

- Vi har allerede besat stillinger, og så satser vi på fuld bemanding fra 1. april, siger Claus Jeppesen.