TV der bevæger dig

Jubilæum med elev-rekord

Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Husholdningsskole fylder 50 år. Det sker med sammenlagt 250 elever - det højeste antal i skolernes levetid.

00:23

Der skal noget til at mætte 250 elever.

1 af 2

I det midtjyske er Grindsted et stort landbrugsområde. Derfor havde kredse kæmpet i en snes år for at få en landbrugsskole. Helt tilabge i 40'erne blev der købt jord. Først i 1960 lykekdes det at samle penge til at bygge skolen på Tronsø Parkvej - og den stod færdig 17. november 1961.

Mange venskaber

- Tusinder af unge fra Grindsted og omegn er gennem tiden blevet uddannet på skolen. Der er opstået mange venskaber, og mange har sågar fundet deres livs udkårne på skolen, fortæller Kurt Østergaard, forstander på Grindsted Landbrugsskole.

- Det ser vi, når der årligt holdes jubilæum for gamle elever. Så skolen har haft stor betydning for mange,For 50 år siden var de vordende landmænd på skole en gang. I dag er der seks skole-ophold på fem års varighed.

Drivkraften

- Det er dog stadig lysten til at arbejde med dyr, planter, maskiner og
natur, der er drivkraften for vores elever, siger Kurt Østergaard.

Husholdningsskolen hedder i dag TronsøSkonen. Her har mange unge pige været på kurser af to til fem måneders varighed. Fra 1972 har skolen uddannet køkkenledere, indtil den uddannelse blev flyttet til teknisk skole. I stedet har skolen tilbudt 10. klasse - med mulighed for fokus på gastronomi og design - eller heste og landbrug.

Jubilæet markeres med en fest i morgen - og med en bog om skolerne.